Keldonk in 2021

Jong Nederland bakt ze weer bruin

Traditiegetrouw werden er oliebollen gebakken door Jong Nederland Keldonk op de laatste dag van het jaar. Dankzij het mooie weer was het gezellig druk op het plein. Vooraf bestellen en op een bepaalde tijd afhalen of even wachten tot je bestelling klaar is, het was goed geregeld. ook werden bestellingen aan huis geleverd. Voor het maken van het deeg had de bakker zijn bakkerij weer beschikbaar gesteld.

Taart en een bedankje

Taart voor de mannen van de vrijwilligerscentrale, geschonken door de gemeente als dank voor hun inzet voor Keldonk.

Presentje en bedankje voor Zorg en Welzijn en Eetpunt Keldonk

De gemeente bedankt de vrijwilligers van Zorg en Welzijn en het Eetpunt voor hun inzet tijdens het afgelopen jaar en de voorzitter van de dorpsraad Wouter van Boggelen gaat ze daarom een presentje aanbieden.

Sinterklaas intocht

Sinterklaas bracht samen met zijn pieten op zondag 21 november een bezoek aan Keldonk. Na een rijtoer door Keldonk, gevolgd door vele kinderen en ouders, was er een gezellig samenzijn op het schoolplein.

Verhalen uit het Lijnt

Maaike Widdershoven verteld over heks Mie, de galg en grafheuvels. Een wandeling door de bossen in het Lijnt waarbij Maaike je meeneemt naar honderden jaren terug en niet alleen de verhalen verteld maar ook nog leuke liedjes zingt.

Halloween

Op vrijdag 29 oktober was het griezelen in Keldonk en de kinderen maakte zich op om er een feest van te maken.

Ronde Van Wa Zonde

Actiegroepen Handen af van Wijboschbroek,Bescherm de Rooise heide en LijnRecht maken zich zorgen over de komst van zonneparken en windmolens. Om hier enig aandacht aan te geven werd er op 9 oktober een fietstocht gereden, Ronde Van Wa Zonde. Een tocht langs locaties waar de gemeente onderzoekt waar plek is om duurzame energie op te wekken. Ook in het Lijnt in Keldonk kon een locatie bezocht worden.

Koos en Dien van Lankveld vijfenzestig jaar getrouwd

Op 25 september vierde Koos En Dien hun briljanten huwelijk. Samen met het gezin, familie, vrienden en kennissen en werd er op 25 september een mooi feest van gemaakt. Koos en Dien genoten er vol op van, zo vertelde zij het in het interview met het Keldonks Journaal.

Russen bezoeken de molen

Een russische delegatie is in Nederland om te leren hoe wij met ons erfgoed omgaan. Zij waren daarom op bezoek in Keldonk bij de molen en werden daar rondgeleid en kregen uitleg hoe de vrijwilligers de restauratie van de molen aangepakt hebben.

Trefpunt hervat

De vrijwilligers van het Trefpunt mochten hun gasten op vrijdag 1 oktober weer begroeten in ’t Span. Na anderhalf jaar kunnen inwoners van Keldonk (voorafgaand aan het Eetpunt) weer gezellig samenkomen voor wat activiteiten.

Eetpunt weer begonnen in ’t Span

Nadat het eetpunt in februari 2020 genoodzaakt was te stoppen vanwege Corona is het op vrijdag10 september na ruim anderhalf jaar weer begonnen.
Gezellig weer met elkaar genieten van een heerlijke maaltijd verzorgd door de trouwe vrijwilligers en een nieuwe cateraar.

Kindervakantieweek

Aan het eind van de schoolvakantie is het weer tijd voor de kindervakantieweek.
De kinderen kregen ook dit jaar weer een leuk programma voorgeschoteld, georganiseerd door Stichting Keldonks Belang.

Tarwe dorsen

Tarwe dorsen is een stoffig karwei en een mooi schouwspel met die grote machines.
Het vond plaats in ’t Hool op 4 augustus.

Keldonk kermis

Een kermis zoals we zouden willen is in deze tijd nog niet mogelijk, vandaar dat Stichting Kermis Veghel heeft besloten voor een aangepaste kermis.
Stichting AttrActief Keldonk heeft daarnaast een Rodeo Championship georganiseerd, wie blijft het langst op de rodeostier zitten en word de Cowboy van Keldonk. Dankzij een heerlijk zonnetje en een gezelig gevuld terras van de Oude School beleefde Keldonk toch een fijne kermis.

Johan en Hanneke van de Acker van Schaijk 65 jaar getrouwd

Op 24 mei Johan en Hanneke van de Acker van Schaijk 65 jaar getrouwd maar een heel groot feest kon het helaas niet worden vanwege de huidige regels. Toch maakte ze er met de familie iets moois van en kunnen terug kijken op een paar fijne dagen. Het Keldonks Journaal ging daarom eens op de koffie om te horen hoe zij het beleefd hebben.

Pater Issag Jesudass neemt afscheid van onze parochie

Zondag 30 mei was het de laatste keer dat Pater Issag Jesudass de eucharistieviering verzorgde. Pater Issag word na deze dag pastoor van de parochie H. Willebrordus te Gemert-Bakel.

Stapas

Beste tweevoeters, zo begon de uitnodiging die een vijftal meiden deed op keldonk.nl. Tyne, Linda, Inge, Lieke en Meike zorgde op tweede pinksterdag dat er weer eens wat reuring was in Keldonk. Ze organiseerde een “stapas”, lekker wandelen en onderweg wat lekkernijen van een aantal Keldonkse ondernemers en of verenigingen en tussendoor nog wat spelactiviteiten en opdrachten. Dat Keldonk wel weer wat afwisseling kon gebruiken bleek wel uit het grote aantal deelnemers.

Mijmerplek

In de Pastoor Bogaardstraat is een nieuwe bank geplaatst waar mensen in alle rust kunnen mijmeren.
Een plek waar men kan herdenken en stilstaan met wat er de afgelopen tijd gebeurd is in onze gemeenschap.
Op vrijdag 2 april onthulde Maddy Goossens en Wouter van Boggelen de bank.

Kinderboek Rowy en Puffy

Een kinderboek over natuur, dieren en vriendschap. Er mag gezongen worden!
Die zin verteld in het kort wat het project van Maartje en Andy van den Vossenberg inhoud. Al lange tijd loopt Maartje met het idee een kinderboek te maken met een leuk verhaal, tekeningen en muziek. Maartje doet het verhaal en de vormgeving en Andy maakte de muziek.
Om deze droom van Maartje te verwezenlijken is er wel wat geld nodig en zijn zij een crowdfunding gestart. Op voordekunst.nl kunt u ze daarin steunen en daar ook iets leuks voor terug krijgen.

Schaatsen op de Vonders

Eindelijk vriest het weer en dan zijn Mari van de Bogaart en Jan Munsters druk in de weer om de ijsbaan op de Vonders in perfecte staat te brengen.
Ze kijken er ieder jaar naar uit om de mensen weer flink wat schaatsplezier te geven. Jong en oud maakt er volop gebruik van zolang het gaat.

Sloop nishut

De nishut bij de Keldonkse molen heeft vanaf 2015 dienst gedaan als werkplaats voor het herstel van de molen.
Vele uren hebben hier de vrijwilligers in door gebracht om te realiseren wat ze al jaren voor ogen hadden, het in oude glorie herstellen van korenmolen de Hoop.
De nishut is nu overbodig en krijgt een andere eigenaar, op maandag 4 januari werd deze gesloopt.

Keldonk verlicht

In de avonduren van de eerste dag van 2021 stond Stichting AttrActief Keldonk met een aantal kramen opgesteld in de straten van Keldonk.
Jong en oud kon nog een wandeling maken door Keldonk en nogmaals genieten van alle verlichte tuinen en natuurlijk van de BingGlow dieren.
Met de kinderen nog eenmaal langs de kerststal met de kerstman erbij en elkaar op gepaste afstand een gelukkig nieuwjaar wensen.

Nieuwjaarswensen
update 2: VCK toegevoegd

Gelukkig nieuwjaar, dat zijn voor de meeste de eerste woorden die ze in de eerste momenten van een nieuwjaar uitspreken.
En dat met een stevige handdruk en of omhelzing, maar de realiteit is helaas anders. En toch gaan we met een positieve blik het nieuwe jaar in.
Het Keldonks Journaal gaat ook gewoon weer door met wat we het liefst doen namelijk zoveel mogelijk mooie momenten vastleggen van activiteiten en gebeurtenissen in Keldonk. We hebben verenigingen en clubs gevraagd om hun nieuwjaarswens in te sturen via een kort filmpje.
Dit is het eerste item op de site van dit jaar voor het Keldonks Journaal en laten we hopen dat er nog vele zullen volgen dit jaar.

Gelukkig Nieuwjaar